Пут Љубави и Преданости – Бакти Марга


Свами Вишвананда је духовни учитељ и светац који помаже људима на путу ка својим божанским пореклом. Његова порука је искрена љубав према божанским ”Бакти”, која је присутна унутар сваког од нас, независно од културне и верске припадности. Свамијева учења обухватају и спајају западну и источну мудрост, хришћанство и хиндуизам, Исуса Христоса и Кришну. Својим једноставним приступом, јасном поруком, шармом и бескрајном љубављу и суосећањем Свами Вишвананда пружа руке свима онима чије срце зајеца за Божанским...
Ширећи поруку љубави Свами обилази разне земље, одржава говоре и манифестације, даје интервјуе и личне благослове. У многим земљама временом су се формирали центри, који омогућују духовна дружења и нуде разне активности.
Главно седиште Свамија Вишвананде је у Немачкој, Шпринген-у. У Шпринген-Центру налази се хиндуистчки храм, дивна православна капела, хотел, као и разне просторије за медитацију.
Свами Вишвананда је више пута посетио Србију, обилазио манастире, давао благослове и интервјуе.

pomognite vašem sledećem

Danas nam je Swami pre daršana pokazao slike iz Kenije sa seva-projekta za retardiranu decu. Rekao je da su ga ta deca duboko dirnula:
"Ono šta može čovek da ugleda u očima ljidi koji nemaju dovoljno ne može u očima onih koji imaju na pretek. Ljudi koji imaju mnogo, nikad nisu zadovoljni. Um ne zna kad je dosta i uvek koće više. Oni traže vani sve više umesto da traže unutar sebe."

Zatim je dodao:" Budite zahvalni za bilo šta što vam je dato od Boga. Probudite u vama duh za pomaganje drugima. Božju ljubav možete ispoljiti prema Božanskom ali i prema drugima kojima je potrebna pomoć. Ako hoćete da ispoljite božansku ljubav, pomognite drugima. To će vam pomoći da otvorite vaše srce."
"Meni ste učinili koliko ste učinili jednomu od ove moje najmanje braće".

Нема коментара: