Пут Љубави и Преданости – Бакти Марга


Свами Вишвананда је духовни учитељ и светац који помаже људима на путу ка својим божанским пореклом. Његова порука је искрена љубав према божанским ”Бакти”, која је присутна унутар сваког од нас, независно од културне и верске припадности. Свамијева учења обухватају и спајају западну и источну мудрост, хришћанство и хиндуизам, Исуса Христоса и Кришну. Својим једноставним приступом, јасном поруком, шармом и бескрајном љубављу и суосећањем Свами Вишвананда пружа руке свима онима чије срце зајеца за Божанским...
Ширећи поруку љубави Свами обилази разне земље, одржава говоре и манифестације, даје интервјуе и личне благослове. У многим земљама временом су се формирали центри, који омогућују духовна дружења и нуде разне активности.
Главно седиште Свамија Вишвананде је у Немачкој, Шпринген-у. У Шпринген-Центру налази се хиндуистчки храм, дивна православна капела, хотел, као и разне просторије за медитацију.
Свами Вишвананда је више пута посетио Србију, обилазио манастире, давао благослове и интервјуе.


Danas je Swami održao uvodnu liturgiju u oči Velikog Petka. Pričao je o poniznosti Isusa Hristosa. I ako je Isus znao šta ga očekuje na kraju svog ovozemaljskog života, svoju ulogu je prihvatio. Božja reč koja je preneta kroz profete na zemlju morala je da se ispuni...
Isus je imao učenike koji su ga voleli, ali pored ljubavi je bitno i razumevanje prema božanskom učitelju. Mnogi učenici imaju određena očekivanja. To je i razlog zašto je Juda izdao Isusa.
Da bi primili poruku učitelja moramo biti prazni i poslušni.

Swami je rekao da moramo biti spremni za promenu, da moramo duboko u nama odlučiti da želimo da se promenimo. Majka zemlja nosi veliki teret na sebi i svi oni koji ne žele da nauče, naučiće kroz možda bolna iskustva koja im Majka zemlja zada.

Нема коментара: