Пут Љубави и Преданости – Бакти Марга


Свами Вишвананда је духовни учитељ и светац који помаже људима на путу ка својим божанским пореклом. Његова порука је искрена љубав према божанским ”Бакти”, која је присутна унутар сваког од нас, независно од културне и верске припадности. Свамијева учења обухватају и спајају западну и источну мудрост, хришћанство и хиндуизам, Исуса Христоса и Кришну. Својим једноставним приступом, јасном поруком, шармом и бескрајном љубављу и суосећањем Свами Вишвананда пружа руке свима онима чије срце зајеца за Божанским...
Ширећи поруку љубави Свами обилази разне земље, одржава говоре и манифестације, даје интервјуе и личне благослове. У многим земљама временом су се формирали центри, који омогућују духовна дружења и нуде разне активности.
Главно седиште Свамија Вишвананде је у Немачкој, Шпринген-у. У Шпринген-Центру налази се хиндуистчки храм, дивна православна капела, хотел, као и разне просторије за медитацију.
Свами Вишвананда је више пута посетио Србију, обилазио манастире, давао благослове и интервјуе.

Bhumi Devi - Majka Zemlja


Povodom slavlja u ime Majke Zemlje Swami nam je rakao da je naša zemlja najlepša planeta. Objasnio je da sve ostale planete sadrže 1 ili 2 elemenata, a samo naša planeta ima 5, koji je čine posebnom (zemlja, vazduh, voda, vatra i prostor). Znači zemlja i sva kreacija na njoj (priroda, naša tela) su načinjeni od tih 5 elemenata.
Swami je rekao da nažalost svi mi doprinosimo da naša planeta trenutno pati. Podsetio nas je da negativnost koju kreiramo utiče na našu okolinu, a okolina na ravnotežu prirode. Ali svi mi imamo snagu, volju i mogućnost u sebi da se promenimo. Možemo svesno ujutru da donesemo odluku da budemo srećni, da budemo pozitivni. Ta odluka i volja će uticati na nas i našu okolinu.
Ako smo mi pozitivni, tako će mo doživeti i okolinu, a na to će i priroda biti u balansu i ravnoteži.
"Ako samo jedan čovek promeni sebe i postane pozitivan, naša zemlja će imati viliki doprinos od toga!", objasnio je Swami.

Нема коментара: