Пут Љубави и Преданости – Бакти Марга


Свами Вишвананда је духовни учитељ и светац који помаже људима на путу ка својим божанским пореклом. Његова порука је искрена љубав према божанским ”Бакти”, која је присутна унутар сваког од нас, независно од културне и верске припадности. Свамијева учења обухватају и спајају западну и источну мудрост, хришћанство и хиндуизам, Исуса Христоса и Кришну. Својим једноставним приступом, јасном поруком, шармом и бескрајном љубављу и суосећањем Свами Вишвананда пружа руке свима онима чије срце зајеца за Божанским...
Ширећи поруку љубави Свами обилази разне земље, одржава говоре и манифестације, даје интервјуе и личне благослове. У многим земљама временом су се формирали центри, који омогућују духовна дружења и нуде разне активности.
Главно седиште Свамија Вишвананде је у Немачкој, Шпринген-у. У Шпринген-Центру налази се хиндуистчки храм, дивна православна капела, хотел, као и разне просторије за медитацију.
Свами Вишвананда је више пута посетио Србију, обилазио манастире, давао благослове и интервјуе.

Божанска Мајка


Да ли има икога који нам је ближи од Ње? Божанска Мајка, она помоћу које смо створени, која је милострдна и нежна, Она која нам помаже да научимо лекције у животу, која ће нас водити за руку и једног дана вратити успешно нашем духовном дому.
Свети Дух, Шакти Кундалини или Маја су имана која описују Њу: снага помоћу које је све створено - планета, природа, наша тела - и која прекрива апсолутну Стварност, Бога.
Ове недеље се слави 9 дана празник Божанске Мајке, Наваратри: победа Мајке Дурге над злим.

Нема коментара: