Пут Љубави и Преданости – Бакти Марга


Свами Вишвананда је духовни учитељ и светац који помаже људима на путу ка својим божанским пореклом. Његова порука је искрена љубав према божанским ”Бакти”, која је присутна унутар сваког од нас, независно од културне и верске припадности. Свамијева учења обухватају и спајају западну и источну мудрост, хришћанство и хиндуизам, Исуса Христоса и Кришну. Својим једноставним приступом, јасном поруком, шармом и бескрајном љубављу и суосећањем Свами Вишвананда пружа руке свима онима чије срце зајеца за Божанским...
Ширећи поруку љубави Свами обилази разне земље, одржава говоре и манифестације, даје интервјуе и личне благослове. У многим земљама временом су се формирали центри, који омогућују духовна дружења и нуде разне активности.
Главно седиште Свамија Вишвананде је у Немачкој, Шпринген-у. У Шпринген-Центру налази се хиндуистчки храм, дивна православна капела, хотел, као и разне просторије за медитацију.
Свами Вишвананда је више пута посетио Србију, обилазио манастире, давао благослове и интервјуе.

Hiranjagarba lingam


Swami je danas prilično iznenada materijalizovao (rodio) Hiranjagarba lingam. Rekao je da on sadrži čitavu kreaciju, čitav kosmos. Sve što je stvoreno se nalazi u njemu. Svi mi i svako naše iskustvo koje doživimo je unutar njega.
Hiranjagarba je sama Volja (the will), rekao je Swami, i veliki je blagoslov imati ga na zemlji.
Spomenuo je da se trenutno dešavaju promene u svetu i da samo mali broj ljudi koristi te promene da se promeni na bolje. Hiranjagarba će, Swami se nada, pomoći ljudima i svetu da krenu u boljem smeru.
Swami je objasnio da Hiranjagarba lingam ima jaku isceljujuću snagu, ne samo za telo, već i za dušu. I ako je duša nedodirnuta i uvek čista, prekrivena je karmičkim omotačem.
Lingam je veliki blagoslov za sve i njegova snaga se može osetiti i preko slike.
Na današnji dan pre 1800 godina Mahavatar Babaji je odlučio da ostane na zemlji i pomaže ljudima.

Нема коментара: