Пут Љубави и Преданости – Бакти Марга


Свами Вишвананда је духовни учитељ и светац који помаже људима на путу ка својим божанским пореклом. Његова порука је искрена љубав према божанским ”Бакти”, која је присутна унутар сваког од нас, независно од културне и верске припадности. Свамијева учења обухватају и спајају западну и источну мудрост, хришћанство и хиндуизам, Исуса Христоса и Кришну. Својим једноставним приступом, јасном поруком, шармом и бескрајном љубављу и суосећањем Свами Вишвананда пружа руке свима онима чије срце зајеца за Божанским...
Ширећи поруку љубави Свами обилази разне земље, одржава говоре и манифестације, даје интервјуе и личне благослове. У многим земљама временом су се формирали центри, који омогућују духовна дружења и нуде разне активности.
Главно седиште Свамија Вишвананде је у Немачкој, Шпринген-у. У Шпринген-Центру налази се хиндуистчки храм, дивна православна капела, хотел, као и разне просторије за медитацију.
Свами Вишвананда је више пута посетио Србију, обилазио манастире, давао благослове и интервјуе.

Privi deo: Život Bogorodice


Roditelji Bogorodice, Ana i Joakim iz Nazareta, dugo godina nisu mogli imati dece. U starim godinama njihove molitve Bogu su bile saslušane i dobili su devojčicu, Mariju. Rođenje ćerke su smatrali kao Božji dar. Rešili su da Marija provede svoje detinjstvo u hramu u Jerusalimu, gde će učiti i služiti Božanskom. Marija je bila jako mudra i smela devojčica, Sveta Pisma su joj bila već poznata, a svojom skromnošću i suosećanjem koje je imala za sva bića Božanski blagoslov je uvek bio sa Njom.
Pošto su Njeni roditelji bili već stari, umrli su nekoliko godina posle Marijinog odlaska u hram. Još kao mlada želela je da se posveti Bogu i da mu služi. Iz Starog Zaveta znala je da Mesija treba da dođe u Izrael kao spasenje ljudima. Želeći da ga prizove što pre dala je Bogu svoje obećanje: „Ako će to doprineti da ON dođe što pre, obećavam Sebe Bogu“.

Marija je bila iz Kuće Davida (poreklo Izraelskog Kralja Davida koji se spominje u Starom Zavetu). Kada je navršila 15 godina njen nadzorni sveštenik rešio je da joj nađe pogodnog muža takođe po liniji Davida. Sazvao je sve odgovarajuće kandidate za ženidbu sa Marijom. Ona je bila lepa, čista i mila. Svako je hteo da je uzme za ženu. Među Njima je bio i Josif, 30to godišnji stolar iz Nazareta.

Нема коментара: