Пут Љубави и Преданости – Бакти Марга


Свами Вишвананда је духовни учитељ и светац који помаже људима на путу ка својим божанским пореклом. Његова порука је искрена љубав према божанским ”Бакти”, која је присутна унутар сваког од нас, независно од културне и верске припадности. Свамијева учења обухватају и спајају западну и источну мудрост, хришћанство и хиндуизам, Исуса Христоса и Кришну. Својим једноставним приступом, јасном поруком, шармом и бескрајном љубављу и суосећањем Свами Вишвананда пружа руке свима онима чије срце зајеца за Божанским...
Ширећи поруку љубави Свами обилази разне земље, одржава говоре и манифестације, даје интервјуе и личне благослове. У многим земљама временом су се формирали центри, који омогућују духовна дружења и нуде разне активности.
Главно седиште Свамија Вишвананде је у Немачкој, Шпринген-у. У Шпринген-Центру налази се хиндуистчки храм, дивна православна капела, хотел, као и разне просторије за медитацију.
Свами Вишвананда је више пута посетио Србију, обилазио манастире, давао благослове и интервјуе.

2 deo: Bogorodica i JosifDošlo je mnogo slobodnih muškaraca koji su želeli Mariju za ženu. Kada su je videli onako nežnu i stidljivu bili su svi uzbuđeni i zabrinuti ko će je povesti sa sobom. Josif je bio miran, smatrao je sebe i suviše starim, neračunajući na to da će se njemu pasti za ženu.
Sveštenik je svim prisutnim kandidatima rekao da otkinu granu sa drveta i napišu na njoj svoje ime, a zatim je skupio sve te grane zajedno. Posle nekog vremena jedna od grana je procvetala. To je bila grana koju je Josif otkinuo. Sveštenik je znao da je to znak da Marija treba biti data Josifu za ženu.

Josif je bio iznenađen. Svi prisutni su mu čestitali i napustili hram. Marija i on su se prvi put sastali na samo.

Josif joj je sa poštovanjem prišao i rekao da je on poznavao Njene roditelje i Nju još od kada je bila mala. Obećao joj je da će obnoviti Njenu roditeljsku kuću i da će u njoj srećno živeti. Marija je bila slatka i stidljiva. Uzdržavala se da saopšti Josifu da je sebe obećala Bogu. Kada je od njega saznala da je i on određeno vreme živeo u celibatu, skupila je hrabrosti i rekla mu o svojem obećanju Bogu. Josif ju je utešio da će se o Njoj brinuti kao brat, otac i muž. On je otišao da obnovi kuću Njenih roditelja, a ona je ostala u hramu da dovrši zimsko odelo koje je započela da tka:).

Нема коментара: