Пут Љубави и Преданости – Бакти Марга


Свами Вишвананда је духовни учитељ и светац који помаже људима на путу ка својим божанским пореклом. Његова порука је искрена љубав према божанским ”Бакти”, која је присутна унутар сваког од нас, независно од културне и верске припадности. Свамијева учења обухватају и спајају западну и источну мудрост, хришћанство и хиндуизам, Исуса Христоса и Кришну. Својим једноставним приступом, јасном поруком, шармом и бескрајном љубављу и суосећањем Свами Вишвананда пружа руке свима онима чије срце зајеца за Божанским...
Ширећи поруку љубави Свами обилази разне земље, одржава говоре и манифестације, даје интервјуе и личне благослове. У многим земљама временом су се формирали центри, који омогућују духовна дружења и нуде разне активности.
Главно седиште Свамија Вишвананде је у Немачкој, Шпринген-у. У Шпринген-Центру налази се хиндуистчки храм, дивна православна капела, хотел, као и разне просторије за медитацију.
Свами Вишвананда је више пута посетио Србију, обилазио манастире, давао благослове и интервјуе.

Bog čuje sve naše molitve

Danas je Swami pri Darshanu spomenuo jednostavnu molitvu Svetoga Avgustina:

"Bože pomogni mi da spoznam ko si Ti i pomogni mi da spoznam ko sam ja".

Swami je rakao za Boga: " u trenutku kada ga pozovete i zatvorite oči On je tu. On čuje sve vaše molitve i daće vam ono zašta ga molite kada ste za to spremni i kada umete sa tim da se nosite. A do tada pripremaj te se za ono zašta ga molite".:)

Нема коментара: