Пут Љубави и Преданости – Бакти Марга


Свами Вишвананда је духовни учитељ и светац који помаже људима на путу ка својим божанским пореклом. Његова порука је искрена љубав према божанским ”Бакти”, која је присутна унутар сваког од нас, независно од културне и верске припадности. Свамијева учења обухватају и спајају западну и источну мудрост, хришћанство и хиндуизам, Исуса Христоса и Кришну. Својим једноставним приступом, јасном поруком, шармом и бескрајном љубављу и суосећањем Свами Вишвананда пружа руке свима онима чије срце зајеца за Божанским...
Ширећи поруку љубави Свами обилази разне земље, одржава говоре и манифестације, даје интервјуе и личне благослове. У многим земљама временом су се формирали центри, који омогућују духовна дружења и нуде разне активности.
Главно седиште Свамија Вишвананде је у Немачкој, Шпринген-у. У Шпринген-Центру налази се хиндуистчки храм, дивна православна капела, хотел, као и разне просторије за медитацију.
Свами Вишвананда је више пута посетио Србију, обилазио манастире, давао благослове и интервјуе.

Darshan 5.3.10


Swami je danas odgovarao na razna pitanja.
Rekao je kada trebamo da donesemo neku važnu odluku, najbolje je da umirimo prvo um. Kada je um smiren, možemo lakše prepoznati šta je najbolje rešenje i pravi put za nas. Ali ako je um aktivan, onda smo nervozni i nestrpljivi, tako da tada lakse možemo da pogrešimo u donošenju odluku.

Swami:
"Ako hoćete da povratite vaše samopouzdanje trebate biti pozitivni prema sebi i zaustaviti negativan um."
"U momentu kada se u vama javi negativnost i samosažaljenje, isčupajte ih. Ne polivajte ih i ne dozvolite da u vama puste koren!"
"Ako se u vama pojavi osećaj koji ne možete da svrstate, ne razumete i ne znate odakle dolazi, uđite dublje u taj osećaj i pronađite njegov koren. Nakon toga doći će razumevanje za taj osećaj."

"Blagoslov je više od osećaja. On dolazi direktno iz srca. Paramananda je najviše blaženstvo. Kada ga jednom iskusite, uvek će Te biti u tom blaženstvu."

Нема коментара: