Пут Љубави и Преданости – Бакти Марга


Свами Вишвананда је духовни учитељ и светац који помаже људима на путу ка својим божанским пореклом. Његова порука је искрена љубав према божанским ”Бакти”, која је присутна унутар сваког од нас, независно од културне и верске припадности. Свамијева учења обухватају и спајају западну и источну мудрост, хришћанство и хиндуизам, Исуса Христоса и Кришну. Својим једноставним приступом, јасном поруком, шармом и бескрајном љубављу и суосећањем Свами Вишвананда пружа руке свима онима чије срце зајеца за Божанским...
Ширећи поруку љубави Свами обилази разне земље, одржава говоре и манифестације, даје интервјуе и личне благослове. У многим земљама временом су се формирали центри, који омогућују духовна дружења и нуде разне активности.
Главно седиште Свамија Вишвананде је у Немачкој, Шпринген-у. У Шпринген-Центру налази се хиндуистчки храм, дивна православна капела, хотел, као и разне просторије за медитацију.
Свами Вишвананда је више пута посетио Србију, обилазио манастире, давао благослове и интервјуе.

Nova godina



Swami Višvananda: „Nova godina stiže. Svake godine nova godina dolazi. Sve je to isto, znate, samo se kalendar promeni. Šta bi bilo lepo, pošto sveke godine ljudi donose neku odluku u životu rekavši: „Ok. ove godine ću preduzeti ovo ili ono“, da donsete odluku da prvenstveno promeite vaš um (mind), pa iako to nije tako lako vi će te učiniti najbolje što možete, jer promeniti um prilično je teško. Lako je promeniti nekoga, znate, ali da promenite sebe je teže, zar ne? Onda počnite sebi govoriti, umesto da idete unaokolo i govorite drugima da trebaju nešto da promene..
Ali kada se jednom budete promenili i prevazišli to, onda možete nekome reći kao pomoć. Onda to neće biti lično. To onda neće biti iz ponosa ili ega, već iz ljubavi, zato što želite da ta osoba takođe dostigne isti nivo. Znači ako neko uradi nešto što nije dobro, vi će te mu reći „vidi, Ti to možeš učiniti ovako ili onako“, ali uvek sa razumevanjem, ne iz prosuđivanja. Tako ljubav funkcioniše, Jai Gurudev i svima Vama želim srećnu Novu godinu 2011.... Jel tako 2011, ili? Ne još 2012:),. dobro je;).Jai Gurudev“

Нема коментара: