Пут Љубави и Преданости – Бакти Марга


Свами Вишвананда је духовни учитељ и светац који помаже људима на путу ка својим божанским пореклом. Његова порука је искрена љубав према божанским ”Бакти”, која је присутна унутар сваког од нас, независно од културне и верске припадности. Свамијева учења обухватају и спајају западну и источну мудрост, хришћанство и хиндуизам, Исуса Христоса и Кришну. Својим једноставним приступом, јасном поруком, шармом и бескрајном љубављу и суосећањем Свами Вишвананда пружа руке свима онима чије срце зајеца за Божанским...
Ширећи поруку љубави Свами обилази разне земље, одржава говоре и манифестације, даје интервјуе и личне благослове. У многим земљама временом су се формирали центри, који омогућују духовна дружења и нуде разне активности.
Главно седиште Свамија Вишвананде је у Немачкој, Шпринген-у. У Шпринген-Центру налази се хиндуистчки храм, дивна православна капела, хотел, као и разне просторије за медитацију.
Свами Вишвананда је више пута посетио Србију, обилазио манастире, давао благослове и интервјуе.

Na duhovnom putu nije uvek lako. Nekada se čovek upita: „da li ću sve to izdržati?“. Ponekad se osećamo usamljeno, u tami, ne znamo da li spiritualno napredujemo ili stagniramo.

Bitno je poverenje da je Božansko uvek uz nas, u nama, da je povezanost sa Njim uvek prisutna, samo je maya, privid, pokriva. Da bi duhovno ojačali Božansko nam šalje razne ispite, izazove, ali Njegova ljubav i blagoslov su uvek sa nama – ...treba izdržati.

Swami Višvananda kaže: „Proveravam vas. Bićete suočeni sa puno ispitima, koje će Božansko poslati na vašem putu. Ako želite da ostvarite Božansko, ako hoćete da spoznate ko ste, izdignite vašu koncentraciju na Uzvišenog. Onda neće više biti bitno šta će na vašem putu doći, bilo kakav ispit došao. Zamolite Božansko za snagu da nikada ne izgubite nadu i da ne upadnete opet u stare šeme, bilo kakav test ili ispit vam bude u životu zadat.“

1 коментар:

Unknown је рекао...

divno! Kad bi barem svaki trenutak bili svesni da je život jedan veliki ispit. Mislim da bi tada lakše rešavali probleme, znajuči da nas uvek prati Njegovo oko, i da će nam priskoćiti u pomoć kad god Ga pozovemo.
O Bože, pomozi mi da moje misli budu stalno usmerene na Tebe!
Kanupriya