Пут Љубави и Преданости – Бакти Марга


Свами Вишвананда је духовни учитељ и светац који помаже људима на путу ка својим божанским пореклом. Његова порука је искрена љубав према божанским ”Бакти”, која је присутна унутар сваког од нас, независно од културне и верске припадности. Свамијева учења обухватају и спајају западну и источну мудрост, хришћанство и хиндуизам, Исуса Христоса и Кришну. Својим једноставним приступом, јасном поруком, шармом и бескрајном љубављу и суосећањем Свами Вишвананда пружа руке свима онима чије срце зајеца за Божанским...
Ширећи поруку љубави Свами обилази разне земље, одржава говоре и манифестације, даје интервјуе и личне благослове. У многим земљама временом су се формирали центри, који омогућују духовна дружења и нуде разне активности.
Главно седиште Свамија Вишвананде је у Немачкој, Шпринген-у. У Шпринген-Центру налази се хиндуистчки храм, дивна православна капела, хотел, као и разне просторије за медитацију.
Свами Вишвананда је више пута посетио Србију, обилазио манастире, давао благослове и интервјуе.

HRISTOS VASKRSE!

Sa preko 350 gostiju proslavili smo Uskrs u Springen-u. Swami Višvananda je ovih dana održao više liturgija i pričesti. Pevale su se pesme u Hristovo ime na svim jezicima.

Danas je bilo krštenje. Swami je krstio nekoliko dece i odrasle. Objasnio je značenje krštenja:

"Krštenjem se odklanjaju senke u nama.
Čovek se može pitati "ali dete nema senke, ono je nevino..". Dete ima senke iz prošlih zivota. To je ono što je u hrišćanstvu zaboravljeno".

Kupanje u Jordanu (simbolično polivanje vodom) je istog značenja kao i 3 puta zagnjuriti u Svetu Gangu. Ganga je spuštena na zemlju da bi se u njoj gresi (karma) onih koji zarone u nju oprali. Naša duša je okružena gresima (karmom) iz prošlosti. Voda pere naše telo i dušu, tako da Sveti duh može da zasija u nama.

Pre par dana Swami je pitao neke ljude zašto su oni došli kod nas. Neki su odgovorili zbog prosvetljenja. Swami je objasnio da ljudi ne znaju šta tačno prosvetljenje znači i da mnogi nisu spremni na taj korak.
"To nije samo biti srećan. To znači da se suočite sa svom prljvštinom koja je u vama, da svu svoju negativnost pogledate. A to retko ko zaista želi".